İçeriğe geç
200₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!
200₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!
Patili Dostlarımızı Sahiplenenlere Özel Tavsiyeler

Patili Dostlarımızı Sahiplenenlere Özel Tavsiyeler

Patili bir dost sahiplenmeye karar verdiyseniz bu sizin için harika bir haber! Çünkü artık yeni bir arkadaşınız var demektir. Onunla vakit geçirirken sizi mutlu edecek ve onunla oyunlar oynadığınız zaman mutlu hissedeceksiniz. Ama artık tek değilsiniz ve yaşam alanınızda minimal değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Her canlının ihtiyaç duyduğu bazı şeyler olduğu gibi onların da bulunmaktadır. Peki bunlar nelerdir? Hadi hep birlikte okuyalım!

Sahiplendiğiniz hayvanın yaşı çok önemlidir. Özellikle anne sütü almış ve almamış olması da önemlidir. Çünkü bazı hayvanlar anne sütünden alması gereken vitaminleri alamamaktadırlar. Ayrıca gelişimlerini de tam olarak tamamlayamamaktadır. Bu da sizin iki kat daha özenle bakmanız ve dikkat etmeniz anlamına gelmektedir. Ayrıca sahiplendiğiniz gün mutlaka veterinere gidip yapılan aşılarını ve var olan hastalıklarını öğrenmeniz gerekmektedir. Alerjisinin olduğu besinleri ve  boy kilo oranı gibi evcil hayvanınızın yaşam kalitesini etkileyecek etmenleri de öğrenmenizde fayda vardır.

Ev Eğitimine Önem Verin


Evcil hayvanınızın evde olan eğitimi zaman alıcıdır ve sabır ister. Birlikte mutlu bir yaşam sürmeniz için gereklidir. Yeni bir yavru köpeğiniz varsa, onlara işaretler belirleyin ve o işaretlerle programa almayı hedefleyin. En önemlisi iki saatte bir ila günde altı defaya kadar dışarı çıkarılmalıdır.  Eğer bir ev kuşuysanız da en azından her yemekten sonra mutlaka dışarıya çıkarmalısınız.

Eğer bir kedi yavrusu sahiplendiyseniz içgüdüsel olarak dışkılarını gömdükleri için yavru kedinize kum eğitimini oldukça kolay verebilirsiniz. Yavru kediniz için almış olduğunuz kum kabını tenha bir yere veya köşeye koyun ve yemeklerden sonra kuma yönlendirin. Yeni dostunuz kısa zamanda bunu öğrenecektir.

 

Sosyallik Önemli Bir Etkendir



Evcil hayvanınızın sosyal olmaması eminiz sizi de rahatsız edecektir. Eğer bu gelecekteki sosyal kaygılarından kurtulmasını istiyorsanız onu bunaltmadan ve zorlamadan sosyalleştirmek önemlidir. Evcil hayvanınızı tanıştırdığınız kişiler ya da onu görenler mutlaka tutmak, dokunmak ve sevmek isteyeceklerdir. Fakat size ve eve alışana kadar birkaç gün boyunca teması sınırlamak en iyisidir.

Eğer küçük yaşta çocukları hayvanlarla tanıştırıyorsanız gözünüz üzerinde olsun. Onlara yeni dostlarını nasıl doğru tutacaklarını ve onları severken nazik olmaları gerektiğini bilmiyor olabilirler. Yeni yavru kedinizi ve köpeğinizi de yetişkin kedi ve köpeklere alıştırırken de aynı şey geçerlidir. Her zaman gözünüz üzerinde olsun ve denetimi elden bırakmayın.

 

Doğru Oyuncak Seçimi Yapın


Yavru kedi ve köpeklerin en harika ve ortak yönleri tam bir oyuncu olmalarıdır. Oynamaları için güzel bir köpek yavrusu veya kedi oyuncakları seçerek eğlenceye ortak olabilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken bir husus var. Kediniz onları ısırdığında kolayca ayırabilecek ve tehlikeli olabilecek (kenarları keskin, düğmeli, zilli vb.) ve küçük parçalara sahip oyuncaklardan kaçınmalısınız. Size fayda sağlayacak en önemli tavsiyemiz ise mobilyalarınızı ve perdelerinizi tırmalanmaktan kurtarmak için tırmalama tahtası almanız olacaktır.

Başlangıçta annelerini çok özleyeceklerdir. Bunun önüne geçebilmek için sarılacakları yumuşak bir oyuncak almanızı ve daha sonra özellikle yavruysa onunla bol bol oyun oynamanızı tavsiye ederiz.

Evcil dostlarınız ve siz sevgiyle kalın..

Önceki makale Kısırlaştırma Nedir? Faydası ve Zararları Nelerdir?
Sonraki makale Betta Balıkları:Akvaryumların Gözdesi!